Съвети за оптимизация на обява

Как и защо да оптимизирате Вашата обява?


Публикувайки обява, Вие имате шанс да постигнете целите си. Спазвайки определени правила, обаче, Вашата обява със сигурност ще ги постигне.

Екипът ни е подготвил списък от съвети, които ще Ви ориентират как да публикувате успешна обява, така че да е ясна, изчерпателна и привличаща вниманието.

Важно е да изберете правилната категория и под категория за Вашата обява. По този начин, търсещите потребителите ще разгледат именно нея измежду множеството други.

Като цяло, колкото повече детайли за обявата посочите, толкова по-голям е шансът, потребителите да се спрат на нея.

Заглавието и описанието трябва да съдържат ключови думи, описващи предмета на обявата. Да бъдат ясни, конкретни и изчерпателни. От заглавието трябва да става ясно за какво се отнася обявата с основните й характеристики. Така потенциалните клиенти, ще разберат, че това може да бъде тяхната обява и ще я разгледат. Например:

Подходящо заглавие: Продавам двустаен апартамент в идеален център

Неподходящо заглавие: Продавам

Описание: Двустаен апартамент в идеалния център на София. Изложение юг-запад.  Непреходен. Има кухня, хол, спалня, тераса, баня с тоалетна, мокро помещение и парко място. На втори етаж. С парко място.

Отопление - локално парно.

Стени - тапети и латекс. Настилки - теракот и ламинат. Баня - теракот и душ кабина.
Възможен е коментар на цената.

Бележка: Препоръчваме да не използвате съкращения, както и не поставяйте интервали след всяка буква. Например: Учебен център, вместо УЧ; Трудов договор вместо ТД. Съкращенията и интервалите създават риск от объркване, а и намаляват шанса, обявата Ви да излезе като резултат при търсене и като цяло оптимизацията на обявата.

Посочвайки останалите детайли на обявата, Вие си гарантирате точните клиенти:

•    Град, за който е валидна обявата.

•    Покажи на картата - За да Ви открият максимално лесно клиентите Ви, Ви препоръчваме да използвате безплатната опцията Google Maps, с която може да посочите на карта, Вашия адрес. Указания как да я използвате, може да намерите тук.

•    Уеб сайт - тази опция Ви предлага възможност да поставите в обявата директен линк към  Вашия сайт. По този начин потребителите ще получат много по-добра представа, за това което предлагате, а и ще увеличите рейтинга на Вашия сайт. Освен това, ако се възползвате от тази опция, Вашата обява може да се показва най-отгоре в съответната категория, като и в карето „ВИП обяви”. Гарантирате си по-добра видимост за обявата.

•    Период на валидност - колкото по-дълъг е срокът на валидност на обявата, толкова по-голям е шансът да я видят повече хора.

•    Уведоми ме за коментари - ще бъдете известяван по имейл, в случай че някой напише коментар за Вашата обява и ще можете да реагирате своевременно.

•    Изображения - колкото повече снимки поставите, толкова по-ясна ще бъде обявата Ви. Опитът показва, че обявите със снимка, се разглеждат много повече пъти от тези, които нямат. Съветваме Ви да се възползвате от максималния брой възможни изображения.

Данни за контакт - колкото повече възможности за връзка с Вас предложите, толкова по-голяма е вероятността, те да бъдат използвани.

Проверявайте дали сте въвели коректно Вашия имейл адрес. В противен случай, желаещите няма да могат да се свържат с Вас.

Освен имейл адрес, Ви препоръчваме, като минимум, да посочите и телефон и една от безплатните възможности за комуникация, например - Skype.

Необходимо е да съобразите начините за връзка с Вас с потенциалните си клиенти. Например, ако продавате лаптоп, е абсолютно задължително да посочите и някой от месинджърите, за да могат потребителите незабавно да получат допълнителна информация.


Какво ще получа от Obiavi1.com ?

•    Възможност за бързо и лесно публикуване на неограничен брой обяви без регистрация.

•    Неограничен брой потенциални клиенти.

•    Карта с Вашето местонахождение от Google Maps.

•    Отзивчив екип за обслужване на клиенти.

•    И още много :)